Minerale meststoffen en biostimulanten: een essentieel en efficiënt onderdeel in de agro-voedingsketen en de nutriënten­cyclus!

09.10.2020
over-belfertil

Over BELFertil

BELFertil is de Belgisch-Luxemburgse vereniging van de industrie van de minerale meststoffen en biostimulanten.

De wortels van de vereniging gaan terug tot 1971, bij de oprichting van ABIPA vzw/asbl, de Vereniging van de Belgische Stikstof Producenten en de opstart van de ABIPHOS, de Belgische vereniging van fosforproducenten. Onder zijn huidige vorm ging BELFertil vzw van start in 2008. Zij vertegenwoordigt de belangrijkste spelers binnen de industrie van de minerale meststoffen en biostimulanten in België.

De minerale meststoffenindustrie is een deel van chemische industrie. Ze vereist een hoogtechnologische ondersteuning en is kapitaalintensief.

De sector levert essentiële voedingsstoffen voor de optimale ontwikkeling van gewassen voor voedsel, voeder, vezels en biobrandstoffen. Zo beschikt de consument over voldoende voedsel van hoge kwaliteit, rijk aan mineralen. En kan de voedselproductie gelijke tred houden met de groei van de wereldbevolking.

BELFertil is een beroepssectie van essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences.

Terug
belfertil-en-eurochem-antwerpen-een-mooie-samenwerking

BELFertil en EuroChem Antwerpen: een mooie samenwerking

Het secretariaat van BELFertil ging op bezoek bij EuroChem en was onder de indruk van de boeiende rondleiding door Filip Dejongh.
missie

Missie

BELFertil vertegenwoordigt de sector van minerale meststoffen en biostimulanten in België en het GH Luxemburg op regionaal, nationaal en Europees vlak.
leden

Leden

De leden van BELFertil brengen minerale meststoffen en biostimulanten op de markt voor de professionele land- en tuinbouw en aanverwante sectoren buiten de landbouw en voor het grote publiek.
secretariaat

Secretariaat

Maak kennis met het dynamische team van BELFertil!
transparantie

Transparantie

BELFertil streeft naar vertrouwen in de sector van minerale meststoffen, door open en transparant te zijn over onze doelstellingen en activiteiten.
in-english

In English

The roots of the association date back to 1971. BELFertil npo became effective in January 2008. We represent the vast majority of the fertilizer and biostimulants industry in Belgium and GD of Luxembourg.
met-vertrouwen-en-nieuwe-leden-gaat-de-minerale-meststoffensector-toekomstige-uitdagingen-tegemoet

Met vertrouwen en nieuwe leden gaat de minerale meststoffensector toekomstige uitdagingen tegemoet!

Tijdens de Algemene Vergadering van BELFertil werd zowel teruggeblikt als vooruitgekeken.
Wie houdt nu niet van cookies