Minerale meststoffen en biostimulanten: een essentieel en efficiënt onderdeel in de agro-voedingsketen en de nutriënten­cyclus!

23.06.2017
geen-leven-zonder-kalk

Geen leven zonder kalk

Het gebruik van kalk in de landbouw.

Kalk is een wonderlijk product. De landbouwers waren een van de eersten om dat te beseffen en de weldoende effecten ervan te onderkennen. Kalkbemesting en mergelen zijn eeuwenoude praktijken die ook vandaag nog worden toegepast.

Elk levensproces is zuurvormend door de fractie CO2 die in water oplost en een onstabiel zwak zuur vormt, namelijk koolzuur. Dat geldt ook voor de menselijke activiteit, maar hier is de uitstoot van stikstof en zwavel de voornaamste oorzaak.

Landbouwgrond verzuurt op natuurlijke wijze door de microbiologische activiteit die zich erin afspeelt, maar ook door de afspoeling van calcium en magnesium naar de grondwaterlagen. De microflora en –fauna stoten door hun levensprocessen CO2 uit dat door de binding met water het kweekmilieu geleidelijk doet verzuren en uiteindelijk de biodiversiteit aantast. De bodem zal na een tijd gebufferd worden en een limiet bereiken die tijd nodig zal hebben om terug te herstellen: dan is een zogenaamde “herstelbekalking” nodig, die in de tijd moet worden gespreid om geen fysiologische schokken te veroorzaken zowel voor het leven van de bodem als voor de planten die erop worden geteeld.

Bij de bodem-luchtwisselwerking treedt, vooral bij leembodem, een verzuring van de oppervlakte op die leidt tot een verdichting ervan, de zogenaamde verslemping, waardoor zich aan de oppervlakte een slempkorst vormt die water noch lucht doorlaat. De gevolgen kunnen catastrofaal zijn voor de opkomst van zaailingen, maar het fenomeen kan er bovendien voor zorgen dat water niet in de diepte doorsijpelt. Dat leidt tot sterke erosie met modderstromen en moeilijk te beheersen overstromingen die rampzalig kunnen zijn voor de omwonenden. Door aan onderhoudsbekalking te doen die de PH stabiliseert en het afspoelen en de gewasexport compenseert, kan men de gevolgen van de verslemping verhelpen of de effecten ervan beperken.

In de jaren 1990 veroorzaakte zure regen aanzienlijke schade aan de bossen: vergeling van de bladeren en vroegtijdig bladverlies, maar vooral een verzuring van de bodem waardoor organisch materiaal zich ging opstapelen en de cyclus van nutriënten werd verstoord. De gevolgen waren niet zomaar zichtbaar, maar leidden in die jaren tot aanzienlijke verliezen in de bosbouw. Door de toevoeging van dolomiet dat de pH van de bodem verhoogt, kwam de mineralisatie terug op gang en herstelde het beukenbestand zich op natuurlijke wijze, tot grote tevredenheid van de houtvesters.

De verzuring treft niet alleen de ecosystemen op het land maar ook die van de zeeën: een verandering van de biodiversiteit van het plankton heeft gevolgen voor de voedselketen en uiteindelijk voor de vispopulaties en de visvangst.

De Groep Lhoist is een van de belangrijkste producenten van dolomiet, een natuurlijk dubbel carbonaat van calcium en magnesium. Agronomen hechten steeds meer belang aan magnesium dat ze op hetzelfde niveau plaatsen als stikstof, fosfor en kalium. De codex van meststoffen erkent het als een volwaardige nutriënt dat onmisbaar is voor de voeding van planten. Magnesium is ook een sleutelelement in de fotosynthese.

Bodemverbeteraars met kalk of kalkmeststoffen werken in op de fysieke, chemische en biologische eigenschappen van de bodem en maken dat ze de vruchtbaarheid ervan verbeteren.

Vandaag is de vrijwaring van de kwaliteit van onze bodem en grondwater een belangrijke zorg: erosie beperken, verlies van stikstof door afspoeling vermijden, de bodem verrijken met organisch materiaal, bekalken, het zijn allemaal noodzakelijke ingrepen om de vruchtbaarheid van de bodem in stand te houden, een kwestie die vandaag steeds meer wetenschappers bezighoudt.

Lhoist biedt kalkmeststoffen aan die beantwoorden aan de Belgische en/of Europese wetgeving om de bodemkwaliteit in stand te houden en te verbeteren.

Kalk en dolomiet zijn natuurlijke producten uit eigen streek. Geologisch gezien zijn die sedimentaire gesteenten ontstaan uit levende mariene organismen waarvan het kalkskelet zich gedurende millennia heeft afgezet op de zeebodems.

De kalksteen en kalk die eruit gewonnen wordt, kunnen verschillen afhankelijk van de groeve.

Wij willen in de eerste plaats kalkmeststoffen uit lokale groeven aanbieden aan onze lokale klanten om te hoge transportkosten te vermijden.

Een andere zorg is dat wij onze bronnen willen vrijwaren voor toekomstige generaties, ze optimaal benutten en onze klanten producten aanbieden die zo goed mogelijk afgestemd zijn op hun vraag.

Wij willen meewerken aan een circulaire economie met oplossingen voor het recycleren van producten en bijproducten van de industrie die organisch materiaal of bemestende bestanddelen bevatten die nuttig zijn voor de landbouw.

Calcifertil® en Oxyfertil®

Het aanbod van Lhoist bevat vandaag tal van producten en oplossingen voor landbouw en milieu:

het gamma gebrande producten: ongebluste kalk en ongebluste magnesiumkalk van Oxyfertil® voor talrijke toepassingen

  • sanering en desinfectering van mest zoals het biocide Saniblanc®
  • bestrijding van insecten en schimmels in de fruitboomteelt (BNA Pro)
  • recyclage van stikstof, fosfor en organisch materiaal uit mest en aalt en productie van organisch-minerale meststoffen (Humocal)
  • behandeling van water, afvalwater van veeteelt, slib en digestaten ...

het gamma ongebrande producten: carbonaten van calcium en magnesium Calcifertil®

  • droge poedervormige of halfnatte kalkmeststoffen met een MgO-gehalte van 0 tot 20%
  • kalkmeststoffen in korrelvorm met 5 of 19% MgO

Een gezonde plant is beter bestand tegen ziektes, schimmels, insecten. Bekalking draagt bij tot die gezondheid. Het is een van de basiselementen in de intensieve agro-ecologie en precisielandbouw, vandaag en morgen.

Over Lhoist

De groep Lhoist is de belangrijkste producent van kalk en dolomiet ter wereld, actief in meer dan 25 landen op de 5 continenten. Die wereldwijde ontplooiing startte in de 19e eeuw in België. De groep blijft geworteld in Wallonië en stelt vandaag 765 mensen tewerk in België. Het hoofdkwartier bevindt zich in Limelette, het wereldwijde centrum voor onderzoek en ontwikkeling is in Nijvel gevestigd, en het wereldwijde centrum voor informatietechnologie en het beslissingscentrum voor West-Europa in Corbais. De Belgische industriële activiteiten van Lhoist zijn verdeeld over vier productievestigingen in Hermalle, Marche-les- Dames, Jemelle en Merlemont.

Terug
13.10.2024
geworteld-in-het-verleden-groeiend-naar-een-duurzame-toekomst

Global Fertilizer Day

Geworteld in het verleden, groeiend naar een duurzame toekomst!
10.10.2024
belofte-om-plastic-vervuiling-te-verminderen

Belofte om plastic vervuiling te verminderen

Onze inzet voor de circulaire economie.
19.09.2024
chemiebedrijven-in-antwerpse-haven-onderzoeken-hergebruik-afvalwater-met-project-cherish2o

Chemiebedrijven in Antwerpse haven onderzoeken hergebruik afvalwater met project CHERISH2O

Hoe kunnen we efficiënt afvalwater van chemiebedrijven in Antwerpse haven zuiveren voor hergebruik? CHERISH2O's doel is hoogwaardig proceswater produceren, wat waterverbruik vermindert.
19.09.2024
de-agrirecover-inzamelcampagne-van-lege-verpakkingen-is-begonnen

De AgriRecover inzamelcampagne van lege verpakkingen is begonnen!

Ook dit jaar zamelt AgriRecover bij professionele gebruikers lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden en zaden in die producten bevatten die door haar leden op de markt zijn gebracht in België en Luxemburg.
30.07.2024
7000-mensen-allemaal-samen-voor-uw-gezondheid-op-libramont

7000 mensen, allemaal samen voor uw gezondheid, op Libramont!

Dit weekend hebben meer dan 7000 bezoekers de stand “Pôle One Health” bezocht en het parcours “Van zaadje en weide tot bord” ontdekt op de Foire van Libramont.
25.07.2024
dit-weekend-neemt-het-platform-plantengezondheid-je-mee-van-zaadje-tot-bord-op-de-beurs-van-libramont

Dit weekend neemt het Platform Plantengezondheid je mee “van zaadje tot bord” op de Beurs van Libramont

Wil je weten hoe gewassen worden geteeld en uiteindelijk op je bord belanden? Bezoek dan het Platform Plantengezondheid op de landbouwbeurs van Libramont in juli 2024.
17.07.2024
europese-waterstofstrategie-meer-stimuleren-minder-reguleren

Europese waterstofstrategie: meer stimuleren, minder reguleren

Chemiesector dringt aan op grondige bijsturing van doelstellingen groene waterstof
23.05.2024
al-meer-dan-een-half-miljoen-belgen-hebben-de-video-over-het-belang-van-chemie-gezien

Al meer dan een half miljoen Belgen hebben de video over het belang van chemie gezien!

Amper twee weken na de lancering op verschillende social media-kanalen hebben al meer dan een half miljoen Belgen de video van essenscia opgemerkt over hoe onmisbaar chemie is in ons dagelijks leven.
15.04.2024
1000-bedrijven-en-organisaties-vanuit-heel-europa-steunen-de-antwerp-declaration-en-pleiten-voor-een-ambitieuze-europese-industrial-deal

1.000 bedrijven en organisaties vanuit heel Europa steunen de Antwerp Declaration en pleiten voor een ambitieuze Europese Industrial Deal

Daarmee roepen bedrijfsleiders en sociale partners uit 25 verschillende industriesectoren op om van een strategisch industriebeleid op lange termijn een topprioriteit te maken voor de volgende Europese Commissie.
27.03.2024
gloednieuwe-website-rond-duurzame-bemesting-van-aardappelen

Gloednieuwe website rond duurzame bemesting van aardappelen.

BELFertil en Belgapom bieden telers, teeltbegeleiders en adviseurs een gloednieuwe website aan rond duurzame bemesting van aardappelen.
22.02.2024
persbericht-europese-industrie-roept-met-antwerp-declaration-op-tot-industrial-deal-met-10-dringende-acties-om-de-internationale-concurrentiekracht-te-herstellen

Persbericht: Europese industrie roept met ‘Antwerp Declaration’ op tot Industrial Deal met 10 dringende acties om de internationale concurrentiekracht te herstellen

15.12.2023
meststoffen-koolstofvrij-maken-tegen-2050-de-weg-naar-klimaatneutraliteit

Meststoffen koolstofvrij maken tegen 2050: de weg naar klimaatneutraliteit

Het nieuwe plan van Fertilizers Europe onderzoekt wat er nodig is om deze doelen te bereiken en stelt flinke ambities.
13.10.2023
global-fertilizer-day-2023-fijne-wereldwijde-dag-van-de-meststof

Global Fertilizer Day 2023

Fijne wereldwijde dag van de meststof!
31.08.2023
goed-en-veilig-gebruik-van-producten-is-belangrijk

Goed en veilig gebruik van producten is belangrijk!

Lees steeds het etiket van een product, bewaar de producten op een veilige plaats, en bekijk de video “Het etiket, een prima gebruiksgids”.
01.08.2023
overweldigend-succes-van-de-eerste-editie-van-het-platform-plantengezondheid

Overweldigend succes van de eerste editie van het Platform Plantengezondheid!

30.06.2023
bufferzones-een-manier-om-de-aanwezigheid-van-meststoffen-in-oppervlaktewateren-te-verminderen

Bufferzones

Een manier om de aanwezigheid van meststoffen in oppervlaktewateren te verminderen.
23.06.2023
platform-plantengezondheid-neemt-je-mee-van-zaadje-tot-bord-op-de-beurs-van-libramont

Platform Plantengezondheid neemt je mee “van zaadje tot bord” op de Beurs van Libramont

Heb je je ooit afgevraagd hoe gewassen geteeld worden?
15.05.2023
ontdekkingsweekend-chemie-en-life-sciences-lokt-30000-bezoekers-naar-50-tal-chemie-en-farmabedrijven

Ontdekkingsweekend chemie en life sciences lokt 30.000 bezoekers naar 50-tal chemie- en farmabedrijven

De opendeurdagen van de chemie en life sciences, een organisatie van sectorfederatie essenscia, vinden slechts eens om de vier jaar plaats en stonden ditmaal in het teken van de duurzame innovaties en de vele jobkansen in de sector.
27.04.2023
gespecialiseerde-meststoffen

Gespecialiseerde meststoffen

Er bestaan verschillende soorten meststoffen: enkelvoudige (met enkel stikstof N) of NPK-meststoffen. Klassieke NPK-meststoffen geven hun voedingsstoffen onmiddellijk af, maar meststoffen kunnen ook “Gecontroleerd vrijkomen”.
30.03.2023
welk-bedrijf-ga-jij-bezoeken-ontdekkingsweekend-chemie-en-life-sciences-op-13-en-14-mei

Welk bedrijf ga jij bezoeken?

Kom op 13 en 14 mei naar het ontdekkingsweekend van de chemie & life sciences.
21.03.2023
100-stemfluencers-uit-chemie-en-farma-inspireren-duizenden-meisjes-en-jongens-voor-stem

100 STEMfluencers uit chemie en farma inspireren duizenden meisjes en jongens voor STEM

Ook verschillende leden van Belplant en BELFertil doen mee aan dit interessante project!
23.09.2022
belfertil-en-eurochem-antwerpen-een-mooie-samenwerking

BELFertil en EuroChem Antwerpen: een mooie samenwerking

Het secretariaat van BELFertil ging op bezoek bij EuroChem en was onder de indruk van de boeiende rondleiding door Filip Dejongh.
27.07.2022
meststoffenindustrie-heeft-prioritaire-toegang-tot-gasvoorziening-nodig

Meststoffenindustrie heeft prioritaire toegang tot gasvoorziening nodig

Deze sector is essentieel voor de voedselzekerheid in Europa.
26.04.2022
chemie-en-kunststoffen-spelen-cruciale-rol-in-vlaams-transitieplan-voor-circulaire-economie

Chemie en kunststoffen spelen cruciale rol in Vlaams transitieplan voor circulaire economie

Sectorfederatie essenscia tekent als kernpartner engagementsverklaring Vlaanderen Circulair.
25.03.2022
stemfluencers-uit-chemie-en-farma-geven-gastlessen-om-meer-jeugd-te-inspireren-voor-techniek-en-wetenschappen

STEMfluencers uit chemie en farma geven gastlessen om meer jeugd te inspireren voor techniek en wetenschappen

Tot eind dit schooljaar geven bijna 100 STEMfluencers uit 26 verschillende sectorbedrijven zo’n 100 gastlessen in het eerste en tweede jaar secundair onderwijs. STEMfluencers zijn medewerkers jonger dan 35 jaar uit de chemie, kunststoffen, farma en biotechsector die hun passie voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) graag willen delen met de volgende generatie.
15.03.2022
vernieuwde-cool-farm-tool

Vernieuwde Cool Farm Tool

Recent werd een nieuwe versie van de Cool Farm Tool uitgebracht. Deze online toepassing berekent de uitstoot van broeikasgassen, het gebruikte water en de biodiversiteit in je landbouwbedrijf. De missie van de Cool Farm Alliance die de applicatie uitwerkte, is om miljoenen landbouwers te helpen om beter geïnformeerd beslissingen te nemen en zo de impact op het milieu te verminderen.
04.02.2022
essenscia-lanceert-vijfde-editie-innovation-award-de-belangrijkste-prijs-voor-industriele-innovatie-in-belgie

essenscia lanceert vijfde editie Innovation Award

Voor de vijfde keer organiseert essenscia haar Innovation Award. Het gaat om de belangrijkste prijs voor industriële innovatie in ons land.
20.01.2022
wageningen-university-and-research-studie-toont-aan-dat-innovatie-nodig-is-om-de-ongewilde-negatieve-impact-van-de-farm-to-fork-strategy-te-verzachten

Wageningen University and Research studie toont aan dat innovatie nodig is om de ongewilde negatieve impact van de Farm to Fork Strategy te verzachten.

Wageningen University and Research heeft vandaag het volledige rapport gepubliceerd: Impact Assessment of EC 2030 Green Deal Targets for Sustainable Crop Production , met daarin gegevens over gewassen per land van een aantal grote Europese landbouwlanden.
18.01.2022
belgische-winnaar-bij-onderscheidingen-voor-wetenschappelijk-onderzoek-van-de-international-fertilizer-association

Belgische winnaar bij onderscheidingen voor wetenschappelijk onderzoek van de International Fertilizer Association

De International Fertilizer Association (IFA) heeft de winnaars bekendgemaakt van haar IFA Science Awards voor uitmuntendheid in plantenvoedingswetenschap en innovatie voor duurzame ontwikkeling. En er is een Belgische winnaar bij!
11.01.2022

14 organisaties zetten troeven Vlaamse plantaardige sector in de verf

Op dinsdag 11 en dinsdag 18 januari zal een delegatie uit 14 plantaardige sectorfederaties, waaronder Phytofar en BELFertil, een position paper en een mand met lokale, plantaardige producten overhandigen aan minister-president Jan Jambon en aan ministers Hilde Crevits en David Clarinval. Met deze position paper willen de organisaties de belangrijkste troeven, kansen en uitdagingen van de Vlaamse plantaardige sector toelichten.
20.10.2021
sector-zet-in-op-innovatie-om-bij-te-dragen-aan-de-realisatie-van-de-duurzame-ontwikkelingsdoelen

Industrie in transitie

Belgische chemie en life sciences engageert zich met nieuw duurzaamheidsrapport voor Europese Green Deal
13.10.2021
verjaardagsfeest-belfertil-50-jaar-een-sfeerbeeld

Verjaardagsfeest BELFertil 50 jaar: een sfeerbeeld

BELFertil, de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten van minerale meststoffen en biostimulantia, vierde haar 50ste verjaardag op 13 oktober 2021, Global Fertilizer Day.
12.10.2021
50-jaar-belfertil-op-weg-naar-2050

50 jaar BELFertil – op weg naar 2050

BELFertil, de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten van minerale meststoffen en biostimulantia, is als vennootschap 50 jaar jong. Dat vieren we op woensdag 13 oktober 2021, Global Fertilizer Day, met een academische zitting op de site van EuroChem Antwerpen, de grootste meststoffenproductiesite van België. De sector lanceert direct 3 ambities: klimaatneutraal tegen 2050, het actief bevorderen van het gebruik van emissie-arme minerale meststoffen en de nutriëntengebruiksefficiënte door gewassen verhogen naar 70% tegen 2030.
12.10.2021
farm-to-fork-tijd-om-naar-de-data-te-luisteren

Farm to fork – tijd om naar de data te luisteren

Alle actoren in de voedselketen zijn het eens met de belangrijkste beginselen van de Farm to Fork strategie en zijn zich er ten volle van bewust dat een constante en substantiële verbetering nodig is om te komen tot een meer duurzame aanpak van onze voedselsystemen. Niettemin blijkt uit verschillende onlangs gepubliceerde studies evenwel dat de huidige doelstellingen, indien zij worden uitgevoerd zoals voorzien, aanzienlijke kosten zullen meebrengen voor de landbouwers in de EU en de levensvatbaarheid van de gehele Europese agro-industrie.
12.11.2020
europese-handelsvoorwaarden-acces2marktets-portaalen-britse-praktische-gids

Europese handelsvoorwaarden: Acces2Marktets portaal en Britse praktische gids

De Europese Commissie heeft een interactief portaal gelanceerd om KMO’s te helpen handel te drijven met landen buiten de EU en de Britse regering heeft een praktische gids over haar grensoperaties opgesteld. Allemaal informatie die belangrijk is voor de in- en uitvoer van bijvoorbeeld… minerale meststoffen natuurlijk!
10.11.2020
optimaal-bemesten-met-minerale-meststoffen-nieuwe-instructiefilmpjes

Optimaal bemesten met minerale meststoffen: nieuwe instructiefilmpjes.

Met 4 filmpjes willen Inagro, ILVO en PCLT landbouwers tips aanreiken om het bemesten in optimale omstandigheden én met het hoogste rendement uit te voeren.
23.10.2020
minerale-bemestingsproducten-voor-betere-waterkwaliteit

Minerale bemestingsproducten voor betere waterkwaliteit

Na jaren van verbetering, stagneert de gemiddelde waterkwaliteit in Vlaanderen op vlak van stikstof en fosfor. De sector van de minerale meststoffen wil in open dialoog en met wederzijds begrip meewerken met de Vlaamse overheid en andere betrokkenen aan bijkomende inspanningen om dit doel te bereiken.
16.10.2020
hervorming-europese-chemiewetgeving-moet-steunen-op-wetenschappelijke-data-en-strenge-controle-op-ingevoerde-producten

Hervorming Europese chemiewetgeving moet steunen op wetenschappelijke data en strenge controle op ingevoerde producten

De Europese Commissie heeft haar Chemicals Strategy for Sustainability gelanceerd als onderdeel van de Europese Green Deal.
17.09.2020
meer-dan-50-chemie-en-farmabedrijven-stappen-in-sectoraal-actieplan-om-minder-water-te-verbruiken

Meer dan 50 chemie- en farmabedrijven stappen in sectoraal actieplan om minder water te verbruiken.

Het vrijwillige initiatief sluit hiermee aan op de doelstellingen van de recent aangekondigde Blue Deal waarmee de Vlaamse regering voluit inzet op circulair watergebruik.
04.06.2020
met-vertrouwen-en-nieuwe-leden-gaat-de-minerale-meststoffensector-toekomstige-uitdagingen-tegemoet

Met vertrouwen en nieuwe leden gaat de minerale meststoffensector toekomstige uitdagingen tegemoet!

Tijdens de Algemene Vergadering van BELFertil werd zowel teruggeblikt als vooruitgekeken.
19.03.2020
communicatie-covid19-virus

Communicatie COVID19-virus

We willen u graag op de hoogte houden van hoe onze sector omgaat met de corona-situatie in België.
22.02.2020
filmpje-over-belang-van-bodemkwaliteit-en-minerale-meststoffen

Filmpje over belang van bodemkwaliteit en minerale meststoffen

Welke rol spelen minerale meststoffen bij het tegengaan van klimaatverandering, door het vastleggen van koolstof in de vorm van organische stof?
20.02.2020
studiedag-innovatieve-teelten-succesvol-introduceren

Studiedag Innovatieve teelten succesvol introduceren

De studiedag zoomt in op het essentiële belang van een ketenbenadering voor het succesvol introduceren van innovatieve teelten.
17.06.2019
kunstmest-gaat-bio-en-ledenbestand-belfertil-groeit-verder

“Kunstmest” gaat “bio” en ledenbestand BELFertil groeit verder

Op hun Algemene Vergadering werd beslist om vanaf nu ook de belangen van de sector van de biostimulanten in België te behartigen.
05.06.2019
oproep-van-federale-overheid-aan-bedrijven-die-als-conformiteitsbeoordelingsinstantie-voor-fertilising-product-regulation-willen-opereren

Oproep van federale overheid aan bedrijven die als conformiteitsbeoordelingsinstantie voor Fertilising Product Regulation willen opereren.

Welke bedrijven zijn geïnteresseerd om een aangemelde instantie te worden?
24.05.2019

Minerale meststoffen uitstekende partner voor correcte bemesting

Op basis van hun controles en inspecties blijkt uit niets dat illegale minerale meststoffen een probleem vormen op de Belgische markt.
15.04.2019
meststoffen-nederland-lanceert-visie-kunstmest-40

Meststoffen Nederland lanceert visie 'KunstMest 4.0'

Centraal daarin staat een meer circulaire benadering van de bemesting met een hoge, maar verantwoorde productiviteit per hectare.
14.03.2019
lanxess-belgie-wint-ceo-safety-award

LANXESS België wint CEO Safety Award

De internationale prijs is een erkenning voor bijzonder succesvolle initiatieven en bijdragen aan de veiligheid op het werk bij LANXESS.
28.02.2019
100-jaar-essenscia-een-eeuw-innovaties-in-de-chemie-en-farma-in-belgie

100 jaar essenscia: een eeuw innovaties in de chemie en farma in België

Sectorfederatie viert 100ste verjaardag in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Filip.
19.02.2019
le-pacte-wallon-de-solutions

Le Pacte wallon de Solutions

De Waalse organisatie FWA lanceert een pact met oplossingen voor een nog duurzamere landbouw “Pacte wallon des solutions”.
11.10.2018
minerale-meststoffen-een-essentieel-en-efficient-onderdeel-in-de-agro-voedingsketen-en-in-de-nutrientencyclus

Minerale meststoffen: een essentieel en efficiënt onderdeel in de agro-voedingsketen en in de nutriëntencyclus

BELFertil viert “Global Fertilizer Day”, een dag waarop de wereldwijde meststoffensector zich voorstelt aan de gemeenschap.
24.09.2018
conferentie-bodembewerking-istro

Conferentie bodembewerking ISTRO

De 21ste internationale conferentie wordt dit jaar in Parijs gehouden. Diverse onderwerpen met betrekking tot grondbewerking zullen besproken worden.
01.09.2018
fertilizers-europe-interessante-feiten-en-cijfers-over-minerale-meststoffen

Fertilizers Europe

Interessante "Feiten & Cijfers" over minerale meststoffen.
11.06.2018
belfertil-algemene-vergadering-11-juni-2018

BELFertil Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering nam plaats in het Antwerpse Havenhuis om te discussiëren over toekomstige uitdagingen en kansen voor de industrie van de minerale meststoffen.
26.04.2018
circular-economy-a-360-view

Circular economy a 360° view

Bekijk dit filmpje over circulaire economie dat op het jaarlijkse event van essenscia werd voorgesteld.
16.10.2017
chemie-en-life-sciences-wijst-de-weg-naar-een-circulaire-economie

Chemie en life sciences wijst de weg naar een circulaire economie

Het duurzaamheidsrapport illustreert op basis van ruim 40 indicatoren en meer dan honderd praktijkvoorbeelden de permanente vooruitgang van de sector in de drie sleuteldomeinen van duurzame ontwikkeling: People, Planet en Prosperity.
15.09.2017

10 jaar BELFertil

Er werd feest gevierd bij EuroChem in Antwerpen waar de aanwezigen een exclusieve rondleiding op de site kregen.
Wie houdt nu niet van cookies