Wageningen University and Research studie toont aan dat innovatie nodig is om de ongewilde negatieve impact van de Farm to Fork Strategy te verzachten.
Wageningen University and Research heeft vandaag het volledige rapport gepubliceerd: Impact Assessment of EC 2030 Green Deal Targets for Sustainable Crop Production , met daarin gegevens over gewassen per land van een aantal grote Europese landbouwlanden.
Uit de bevindingen van de studie blijkt dat landbouwers beter toegang moeten hebben tot de nieuwste landbouwtechnologieën om de negatieve gevolgen van de doelstellingen van de "van boer tot bord" en de biodiversiteitsstrategie te helpen verminderen en overwinnen. De landbouwers in de EU hebben behoefte aan een gereedschapskist met oplossingen om gewassen, het milieu en hun bestaansmiddelen duurzaam te beschermen. CropLife Europe staat volledig achter de belangrijkste aanbeveling van de studie om innovatie te bevorderen en trajecten uit te zetten om landbouwers in de EU versneld toegang te geven tot innovatieve instrumenten. Dit zal de onbedoelde negatieve effecten van de Farm to Fork-strategie verzachten.
Olivier de Matos, directeur-generaal van CropLife Europe, zei hierover het volgende: "De landbouwsector erkent dat de klimaatcrisis dringend moet worden aangepakt en dat de voedselproductie sneller moet worden verduurzaamd. Onze sector heeft een lange staat van dienst op het gebied van verandering en innovatie - hij is volledig bereid en in staat om deel uit te maken van de oplossing voor deze noodzakelijke transformatie. De belangrijkste conclusies van de door Wageningen University and Research uitgevoerde studie wijzen op de uitdagingen waarmee de landbouwers in de EU zullen worden geconfronteerd in het licht van de huidige voorstellen van de Europese Commissie.”
"We hebben een regelgevingskader nodig dat innovatie in de landbouw ondersteunt, zodat de landbouwers in de EU de doelstellingen van de groene en digitale transformatie in Europa kunnen waarmaken. We hopen dat de Europese Commissie, met het oog op de voorgestelde 2030-doelstellingen, zal erkennen dat het nodig is om tijdig vergunningsprocessen te creëren voor nieuwe oplossingen die op de markt kunnen worden gebracht, en om betere financiële steun en stimulansen te bieden zodat landbouwers toegang hebben tot duurzame instrumenten om hun gewassen te beschermen."
Terug