
Filmpje over belang van bodemkwaliteit en minerale meststoffen
Organische stof vervult een belangrijke rol voor de bodemkwaliteit, vanwege effecten op bodemvruchtbaarheid (leveren en vasthouden van nutriënten), bodemstructuur, het vochthoudend vermogen en een actief en divers bodemleven. De laatste tijd is er sprake van een toenemende aandacht voor de rol die de bodem kan spelen bij het tegengaan van klimaatverandering, door het vastleggen van koolstof in de vorm van organische stof. De vraag is welke rol minerale meststoffen daarbij spelen.
Meststoffen Nederland, de Nederlandse zusterorganisatie van BELFertil, zet zich in voor een meer circulaire benadering van het landbouwsysteem met een hoge en verantwoorde productie per hectare. 'Op die manier leveren wij een bijdrage aan een goede voedselproductie met minimale belasting voor het milieu en het klimaat', geeft Reinier Gerrits aan. Om dat kracht bij te zetten, lanceert Meststoffen Nederland een video. 'Boeren weten prima hoe het zit. Maar alle andere mensen die iets over de landbouw moeten vinden, kunnen zo de kennis tot zich nemen. Op die manier proberen we tot een genuanceerder beeld te komen over het gebruik van kunstmest naast organische mest.'
Terug
6.000 kinderen slachtoffer van incident met chemische producten
De FOD Volksgezondheid ontwikkelde daarom in samenwerking met Uitgeverij Averbode en het Antigifcentrum lespakketten voor het lager onderwijs.
BELFertil en EuroChem Antwerpen: een mooie samenwerking
Het secretariaat van BELFertil ging op bezoek bij EuroChem en was onder de indruk van de boeiende rondleiding door Filip Dejongh.
Meststoffenindustrie heeft prioritaire toegang tot gasvoorziening nodig
Deze sector is essentieel voor de voedselzekerheid in Europa.
Chemie en kunststoffen spelen cruciale rol in Vlaams transitieplan voor circulaire economie
Sectorfederatie essenscia tekent als kernpartner engagementsverklaring Vlaanderen Circulair.
STEMfluencers uit chemie en farma geven gastlessen om meer jeugd te inspireren voor techniek en wetenschappen
Tot eind dit schooljaar geven bijna 100 STEMfluencers uit 26 verschillende sectorbedrijven zo’n 100 gastlessen in het eerste en tweede jaar secundair onderwijs. STEMfluencers zijn medewerkers jonger dan 35 jaar uit de chemie, kunststoffen, farma en biotechsector die hun passie voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) graag willen delen met de volgende generatie.